Čtvrtek, 28 března, 2024
Home Dovolená Udělejte si výlet do Olomouce

Udělejte si výlet do Olomouce

od Redakce
Published: Upraveno 2 komentáře
Olomouc

Překrásná Olomouc, skýtá desítky možností zábavy i poznání. Teplé podzimní dny přinášejí ideální možnosti pro výlet do moravského města králů. Ať už jedete s dětmi či jako pár, vždy si najdete příjemnou atmosféru. Město představuje své památky, zoologickou zahradu, festivaly, divadelní představení, koncerty, muzea, významné sportovní akce i komfortní ubytování a gastronomické pochoutky.

S dětmi jedině do ZOO

Vyjeďte si s dětmi do zoologické zahrady Olomouc otevřené od roku 1956. Její domovinou je Svatý Kopeček, poutní místo. ZOO leží pár kilometrů od města. Dostupná je autem i MHD. Návštěvníci si oblíbili pavilón opic, žirafy, šelmy, netopýry, levharty i podmořská akvária. Medvědi a vlci mají svůj unikátní výběh. Děti si mohou krmit kozy, ovce i lamy. Najdete zde spoustu odpočívadel a restauraci. Výhodou této ZOO je její otevírací doba, 365 dní v roce. Odvážní si vyjdou na vyhlídkovou věž vysokou 32 metrů. Nesmíte zapomenout na prohlídku baziliky Navštívení Panny Marie, nedaleko ZOO.

[irp]

Architektura Olomouce nezklame

Historický jádrem města budete zcela omámeni. Budete procházet několika náměstími, až dojdete k nejkrásnější části města, Hornímu náměstí. Právě zde se nachází radnice s orlojem z 15. století. Zaujme Caesarova, Herkulova a Ariónova kašna. Největší klenot a památka UNESCA, je sloup Nejsvětější Trojice, postavený roku 1740. Nepřehlédnutelná stavba viditelná už z dáli, dóm svatého Václava, vás naprosto uchvátí. Nachází se zde hrobka českého krále Václava III. Památková rezervace Olomouce s těmito magnety je přísně střežena.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]

Pobavte se v divadle

Hanácké město potěší i kulturním programem. Moravské divadlo, Moravská filharmonie, Vlastivědné muzeum, Muzeum moderního umění anebo Letecké muzeum zajmou. Na každém kroku vás budou doprovázet kašny, paláce, vily, chrámy, kostely, parky. Děti naberou dech v aquaparku. Vnitřní bazén disponuje vodními atrakcemi, plaveckou částí, vodními chrliči, protiproudy, masážními tryskami, skluzavkami i podvodním osvětlením. V letní sezóně je spojen s venkovním bazénem. Prostě záruka fajn zábavy pro všechny generace.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

2 komentáře

Marek Novák 13.5.2016 - 23:53

Olomoucká ZOO je pěkná, ale zdaleka není tak pěkná jako ta ve Zlíně. Ale za výlet určitě Olomouc stojí.

Katka 23.8.2016 - 18:39

Radnice s orlojem a přístupnou věží, prohlídky tereziánského opevnění, rozlehlé parky, výletní plavby po řece Moravě na nafukovacích člunech a vyhlídkový vláček – a to je jen výběr z mnoha zajímavosti, které dětem nabízí město Olomouc.

Zanechat komentář