Pátek, 29 března, 2024
Home Domácnost Jak uchránit děti před nebezpečím v domě?

Jak uchránit děti před nebezpečím v domě?

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
úrazy dětí v domácnosti

Připravujete se na příchod nového člena rodiny? Těšíte se na jeho úsměv a radost, kterou vám daruje? Myslete ovšem na jeho bezpečnost. Malé děti nerozumí nástrahám techniky, elektřiny, čisticích prostředků, prášků, ohně a vody. Dle nových statistik se potýká Česká republika s nadměrným množstvím úrazů. Narození miminka s sebou přináší radosti i strasti. Kdyby se vašemu miláčkovi něco stalo, nikdy byste si to neodpustili. Děti si nejraději hrají se zakázanými věcmi, přitom mají kupu hraček.

Nikdy nepodceňujte běžná rizika

Nejčastější nástrahu představují pro děti zásuvky naplněné smrtící elektrickou energií. Dvouletému dítěti téměř nic nevysvětlíte ani neporučíte. Nespoléhejte na svou pozornost a opatřete zásuvky speciálními kryty. Velkým problémem je nábytek s ostrými rohy. Stoly, skříně a židle jsou nástrahou číslo jedna. Při úrazu počítejte s boulí ne-li s něčím závažnějším. Mějte oči dokořán. Levné anebo moderní vybavení s ostrými rohy prostě nekupujte. Raději si připlaťte za kvalitu.

[irp]

Kuchyň – nejčastější ohnisko úrazů

Nikdy nepokládejte vařící čaj anebo kávu na kraj stolu, kuchyňské linky anebo sporáku. Mohlo by dojít k nezadržitelnému nebezpečí. Při vaření dejte pozor na hrnce, jejich okraje jsou ostré, akorát tak na rozbití hlavy. V batolecím období dejte pozor na vynalézavost svého potomka a uzamkněte skříňky s DVD disky, elektronikou a čisticími prostředky. Dejte pozor na zapomenutou žehličku v zásuvce, varnou konvici. Do garáže dítě nepatří.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]

Dětský pokoj podle směrnic bezpečnosti

Zařízení dětského království není jen tak. Stabilní nábytek s oblými rohy v nechemických úpravách, zabezpečení okna a pevná postel patří k jistým náležitostem. Pokud jste na zahradě, mějte dítě na očích, abyste ho nenašli v korunách stromů, s vidlemi v ruce či na vysokém žebříku. Pořízení zahradního bazénu je slastí i utrpením. Při rytí a kopání dbejte na bezpečnost anebo počkejte, jakmile potomek usne. Ne všechny děti jsou andílci a poslouchají.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář