Čtvrtek, 28 března, 2024
Home Domácnost Laminátová podlaha, v čem tkví její kouzlo?

Laminátová podlaha, v čem tkví její kouzlo?

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
laminátové podlahy

Co se týče podlahy je její výběr nanejvýš důležitý. Podlaha je nosným základem každé rodiny a měla by vydržet kdejakou zátěž – chuť malého rošťáka zahrát si fotbal, nepozornost hospodyňky, která na podlahu upustí talíř, vášnivou chvilku zamilovaného páru i drobné otřesy v podobě bouřlivé hádky. Laminátová podlaha, ač je levnější variantou podlahy dřevěné,  všechna momentální rozpoložení členů rodiny hravě zvládne. Aby také ne, vždyť dnešní moderní procesy výroby dávají za vznik moderní, kvalitní a odolné podlaze z lamina. Jaké jsou její výhody pro uživatele?

Laminátová podlaha jako oblíbená varianta

Na trhu s podlahami se naskýtá celá řada provedení. Ať už jsou to dřevěné podlahy, korkové podlahy, podlahy z bambusu, vinylu a podobně. A právě laminátová podlaha se může pyšnit prvenstvím v oblíbenosti mezi uživateli. Je totiž mnohem levnější variantou podlahy dřevěné. Laminátová podlaha je vyráběna v několika vrstvách, vzhled dřeva je vytvořený dekoračním papírem, který je zatavený vrstvou syntetické pryskyřice. Samozřejmě na trhu existují celé řady laminátových podlah, vybrat si můžete od nejnižší ceny po cenu vyšší, zpravidla jsou však mnohem levnější a na pokládku méně náročnější variantou podlahy dřevěné. Výhodou je fakt, že co se týče vzhledu, nemusíte volit kompromis. Laminátová podlaha se na vlas podobá podlaze dřevěné. Navíc nabízí další výhody.

Široký výběr dekorů a odstínů

Výhodou číslo jedna je bezesporu nižší cena laminátové podlahy, to už jsme říkali. Ale v těsném závěsu za výhodou číslo jedna se drží další výhodná vlastnost laminátové podlahy a to je široký výběr dekorů a odstínů. U laminátových podlah výrobci popustili uzdu své fantazii. Dnes si můžete vybrat dekor napodobující nejrůznější dřevo, ale i kámen, dlaždice, korek a podobně. Dá se říct ,že u výběru laminátové podlahy nejste ničím vázání a svůj interiér si tak můžete vytvořit podle svého.

Snadná pokládka

pokládka laminátové podlahyLaminátová podlaha patří k nejčastějším druhům podlah, které jsou pokládány tak zvaným plovoucím způsobem. A pokládku zvládne každý, maličko šikovnější kutil sám doma. Samozřejmě pokud si na pokládku sami netroufáte, můžete oslovit některou z profesionálních firem. Pokládka plovoucím způsobem je jednoduchá už proto, že jednotlivé dílky do sebe hezky zapadají a to díky systému zoubků. Nutností je jen rovný a předem připravený podklad. Tento způsob pokládky vyhovuje i domácnostem, které si potrpí na podlahové topení. V případě poruchy nebo nějakého poškození je možné jednotlivé části podlahy odebrat a znovu je na stejné místo upevnit.

Snadná údržba laminátové podlahy

I snadná údržba laminátových podlah není žádnou zanedbatelnou výhodou. Jelikož je laminátová podlaha položena tak zvaně na těsno, netvoří se mezi jednotlivými dílky spáry chytající prach. Laminátová podlaha díky tomu snese i běžnou údržbu – čištění mopem, vysávání a podobně.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]

Odolnost

Laminátové podlahy jsou velmi odolné, a proto jsou doporučovány i do místností s vysokým mechanickým zatížením i s vysokým provozem. To znamená že jsou vhodné i do kanceláří a pracoven, kde často dochází k popojíždění na kolečkové židli, k šoupání klasickou židlí a podobně. Laminátová podlaha je odolná i proti vlhkosti, proto je vhodná i do kuchyně.

Laminátová podlaha je velmi oblíbenou variantou podlah, už kvůli nepřeberné škále dekorů a odstínů. Díky levné pořizovací ceně, snadné pokládce, ještě snadnější údržbě i její odolnosti má laminátová podlaha bezesporu nejlepší předpoklady k tomu,  stát se právoplatným členem aktivní rodiny!


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář