Pátek, 29 března, 2024
Home Krása a zdraví Chcete zhubnout? 5 zaručených tipů!

Chcete zhubnout? 5 zaručených tipů!

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
jak zhubnout?

Léto se pomalu blíží a vy se na sebe nemůžete podívat ani do zrcadla, natož tak se promenádovat v plavkách? Zhubnout pár kilo není žádná věda! Stačí se řídit několika osvědčenými radami, které vám v boji k vysněné postavě nepochybně pomůžou!

Zdravá strava

Možná vám přijde, že je to pořád dokola to stejné, ale každý si pod pojmem „zdravá strava“ představí něco jiného. Rozhodně to neznamená snížit kalorický příjem na minimum, vynechávat sacharidy, nebo držet různé diety. Zdravá strava znamená jíst pravidelně, nejlépe 5-6x denně v menších porcích, nezapomenout na dostatek kvalitních bílkovin, sacharidů a samozřejmě také vlákniny. Důležité je také nezapomínat, že snídaně je základ! Nemějte strach dát si občas čokoládu, či pizzu. Důležité je znát svou stopku a jak se říká – všeho s mírou.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]

Pohyb

Velice důležité je hýbat se! Ze začátku stačí pravidelná chůze – nastupte o zastávku dál, do obchodu jděte pěšky, nejezděte výtahem. Jsou to jen malé, ale účinné krůčky. Pokud se na to cítíte, samozřejmě není od věci přidat kardio trénink doplněn silovým tréninkem – v tomto případě se samozřejmě výsledky dostaví dříve. Já osobně mohu doporučit lekce s trenérem – ať už zumbu, tabatu, či něco dalšího. Výběr je opravdu veliký a k pohybu se donutím mnohem snadněji, než kdybych měla cvičit sama doma.

Dostatek tekutin

Věc, která by se určitě neměla opomíjet. Je důležité za den vypít dostatek tekutin, nejlépe 1,5 – 2 litry. Jako tekutiny se doporučuje holá voda s citronem, čaj, nebo 100% ředěné džusy. Určitě není vhodné pít minerálky a další slazené pití plné cukrů a prázdných kalorií.

Dostatek spánku.

Pro dostatek energie je samozřejmě důležitý dostatek spánku, který často opomíjíme. Kvalitní spánek je ovšem součástí živého zdravotního stylu a určitě bychom si měli dopřát aspoň 7 hodin spánku denně. Toto je ovšem individuální, jelikož každému vyhovuje něco jiného. Pro kvalitní spánek doporučuji neusínat v přetopené místnosti, ale na noc si vyvětrat.

Alkohol a cigarety

Věci, kterým byste se měli (nejen) při hubnutí rozhodně vyhnout! Většina alkoholických nápojů obsahuje obrovské množství kalorií a kouření Vám ke zdraví také zrovna nepomůže. Samozřejmě neříkám, že si nemůžete občas dát skleničku vína, ale všeho s mírou.

Další rady a tipy

Důležité je také dávat si reálné cíle. Pokud si stanovíte, že chcete zhubnout 5kg během týdne, určitě to bude mnohem těžší, než když si dáte reálný cíl, který jste opravdu schopni zdolat.

Nezapomeňte na to, že vše začíná právě v hlavě. Je důležité dostatečně se motivovat, vědět, proč do hubnutí jdete a za jakou cenu do toho jdete. Bez dostatečné motivace jen těžko dosáhnete vysněných výsledků. Skvělou motivací je najít si parťáka, který v tom bude s Vámi. Výsledky se určitě brzy dostaví.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář