Čtvrtek, 28 března, 2024
Home Krása a zdraví Přírodní masky proti akné – nevzdávejte to.

Přírodní masky proti akné – nevzdávejte to.

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
pleťové masky

Akné. Aneb jeden z největších ženských problémů, kterým si každá z nás určitě alespoň jednou prošla. Trápí nás ať už důvodu hormonální nerovnováhy, nesprávné životosprávy, stresu, či využívání nesprávné kosmetiky. Abychom se ho zbavily, kupujeme si drahé kosmetické produkty, které nám nakonec způsobí maximálně zarudnutí pokožky. Co takhle zkusit využít naší přírody a udělat si domácí přírodní masku? Přináším Vám 5 tipů na mnou nejosvědčenejší přírodní masky!

Pravidla používání masek

  • Předtím, než na svou pleť nanesete masku, je důležité mít důkladně vyčištěnou pleť.
  • Zjistěte si, jestli nemáte na některou z ingrediencí alergii, pleť by Vám mohla nehezky zarudnout.
  • Masky nepoužívejte vícekrát než 1x týdně.
  • Nenechte masky působit příliš dlouho.
  • Po odstranění masky vodou nezapomeňte na obličej nanést hydratační krém.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]

Medovo-skořicová maska

Med, skořice, citrón – produkty, které téměř nepochybně najdeme v každé domácnosti. Med se užívá pro své antioxidační účinky, skořice zklidňuje pokožku a citrón má bělící účinky a zároveň čistí póry.

Postup

Dvě lžíce medu si rozehřejte na cca. 10 sekund v mikrovlnce, aby nebyl úplně tuhý. Přidejte lžíci skořice a zamíchejte tak, aby z masky byla řídší kaše. Můžete přidat i trochu citrónové šťávy. Zamíchané ingredience naneste na vyčištěnou pleť a nechejte působit aspoň 1 hodinu. Masku nepoužívejte víckrát než 1x týdně.

Banánovo-medová maska

Pokud máte doma přebytek banánů, a nevíte co s nimi, určitě neváhejte a zkuste si vyrobit banánovo-medovou masku. Banány totiž obsahují antioxidanty a mukupolysacharidy, které mají blahodárný účinek proti akné.

Postup

Dva banány si vidličkou rozmačkejte na kaši (můžete rozmixovat v mixéru). Přidejte lžíci medu a pečlivě zamíchejte, opět by Vám měla vzniknout kašovitá směs. Tu naneste na obličej a nechte působit 15-20 minut. Opět Vám doporučuji masku používat maximálně 1x týdně.

[irp]

Kávovo-kakaová maska

Pokud doma zrovna nemáte med, tahle maska je to nejvhodnější pro Vás! Je ideální na sjednocení a rozzáření pleti, protože je díky svým přísadám bohatá na antioxidanty, má blahodárné účinky na vaši pleť!

Postup

Zamíchejte 4 lžíce kávových zrn, 4 lžíce neslazeného kakaa a 8 lžic mléka, nebo jogurtu, aby vám vznikla kašovitá hmota. Nic neskazíte tím, když do celé směsi přidáte med, ale podmínkou to samozřejmě není. Naneste na obličej a nechejte působit 15-20 minut.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář