Pátek, 19 dubna, 2024
Home Domácnost Jak mají vypadat kvalitní exteriérová stínidla?

Jak mají vypadat kvalitní exteriérová stínidla?

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
předokenní rolety a žaluzie

Obliba venkovní stínící technologie v posledních letech roste výrazným způsobem. Zejména na moderních novostavbách rodinných domů i průmyslových budov jsou využívány venkovní typy stínění stále častěji. Existují 2 základní druhy exteriérových stínících technologií – rolety a žaluzie. Jak poznat kvalitní modely?

Charakteristika kvalitních rolet

Předokenní rolety nabízí oproti žaluziím větší možnost zatemnění interiéru s minimálním průchodem světla. Nejdůležitější součástí rolet jsou lamely. Právě ty nejvíce chrání před pronikáním světla, ale také před pronikáním tepla i před rozbitím okna. Moderní variantou jsou lamely z hliníku s izolační výplní. Ovládání venkovních rolet může být napojeno na centrální systém.

Charakteristika kvalitních žaluzií

Žaluzie naopak nabízí větší variabilitu zastínění interiéru. Lamely lze libovolně natáčet, stahovat i vytahovat. Opět je velmi důležité zejména kvalitní provedení lamel. Ty mohou mít několik tvarů a velikostí. Vždy by ale měly být z hliníku, protože se jedná o nejvhodnější materiál do vnějšího prostředí. Lamely by měly být navrženy tak, aby do sebe při zatažení dokonale zapadly. I u žaluzií je trendem dálkové ovládání pomocí centrálního systému.

Kvalitní stínící technologie nabízí například Lomax

Společnost Lomax je na našem trhu známá především jako výrobce kvalitních garážových vrat. V této oblasti je také jedničkou na českém trhu. Vrata Lomax splňují nejpřísnější evropská kritéria a patří mezi nejuznávanější evropské druhy. Kromě vývoje a výroby vrat se Lomax specializuje také na oblast exteriérového stínění – venkovních rolet a žaluzií. Stínící technika je hlavním zaměřením již od samotného založení firmy v roce 1992. I rolety a žaluzie Lomax jsou neustále vyvíjeny, aby splňovaly nejpřísnější evropské normy.

O produktech společnosti Lomax se můžete přesvědčit sami na www.lomax.cz nebo v showroomu společnosti v Bořeticích.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář