Čtvrtek, 28 března, 2024
Home Domácnost Jak správně vybrat nábytek do obývacího pokoje

Jak správně vybrat nábytek do obývacího pokoje

od Redakce
Published: Upraveno 1 komentář
obývací stěna

Obývací pokoj je doslova pulzující tepnou každého bytu. Jak na to, aby se vám v této místnosti příjemně relaxovalo a také poskytovala dost prostoru pro zábavu? Biano má řešení pro kterýkoli domov.

Prostor je klíč

Dostatek prostoru je alfou a omegou. Jestliže navíc zrovna nemáte k dispozici velkorysý obývací pokoj, je potřeba na to zvlášť brát ohled. Opravdu nejde o reprezentativní výstavku vaší domácnosti. Samozřejmě, že si sem můžete dát vázu s květinami, fotografie dětí nebo dalších blízkých či jinou milou osobní vzpomínku, ale nepřehánějte to.

Na obrovskou obývací stěnu se sbírkou svátečního skla se pokuste zapomenout. Místo, kde by to doma mělo vysloveně dýchat a žít, s ním přeplníte. Úložných prostor samozřejmě není v sebevětším bytě nikdy dost, ale zvolte raději méně rozměrné kusy nábytku v podobě několika drobných skříněk a komod. Nebudou celou místnost tak dusit a vám se v ní bude bydlet mnohem uvolněněji.

Pohodlí nade vše

Také při výběru sedací soupravy pamatujte na to, že ta velká rohová se hodí jen tam, kde pro ni bude dost místa. A dbejte ještě na jeden aspekt: Vytvoří jádro celého pokoje, bude na ni upřena proto pozornost. Zvolte si takovou, se kterou se bez nadsázky opravdu dokážete doslova sžít. Sedačka s avantgardním potiskem se vám možná líbila ve výloze obchodu či na internetu, ale opravdu jste si jisti, že ji dokážete sladit se zbytkem interiéru a víte, jakou k ní například zvolit výmalbu zdí tak, aby obývací pokoj nepůsobil přeplácaně?

Pečlivě počítáte každý centimetr čtvereční? O křesla také zůstat ochuzeni rozhodně nemusíte, jen opět vybírejte ta drobnější. Namísto klasického ušáku vám lepší službu udělá subtilnější křesílko, které svou konstrukcí připomíná židli, jen je pohodlnější díky područkám a polstrování zádové opěrky. Zvolíte-li navíc rozkládací verze, obratem vyřešíte i další úskalí malého bytu: Kde nechat přespat návštěvu?

Harmonie v bytě i na duši

Všechny kusy nábytku sice nemusejí vypadat jako identická dvojčata, ale na citlivé sladění do jednotného stylu nezapomeňte, prostor bude působit uspořádaně, a tím pro vás příjemněji. Máte-li naopak k dispozici dostatek volné plochy, můžete rozhodně některý z nich pasovat do role dominantního solitéru.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

1 komentář

Peter 23.8.2016 - 8:18

Celkem stručný článek 🙂

Zanechat komentář