Čtvrtek, 28 března, 2024
Home Naše tipy Biker Jan Škarnitzl vyhrál unikátní výuku angličtiny

Biker Jan Škarnitzl vyhrál unikátní výuku angličtiny

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
výuka angličtiny

Přestože je pro sportovce určitě největší odměnou výhra samotného závodu, občas vyhrávají zajímavé a hlavně užitečné ceny. Své by o tom mohl vyprávět český cyklista Jan Škarnitzl, který v závodu seriálu Mercedes-Benz Bike Cup získal netradiční výuku angličtiny po telefonu.

Pro Honzu, který se momentálně chystá na závod v Riu, byla trasa Mercedes-Benz Bike Cupu v Harrachově poslední velkou přípravou na olympiádu. Popral se s ní na výbornou. Do cíle 152 km dlouhé trasy (podle propozic 138, ale na tachometru bylo vyšší číslo) dojel jako první s více než sedmiminutovým náskokem. Trať s převýšením necelých 5 000 metrů vedla přes polskou i českou stranu Krkonoš, bikepark v Rokytnici nad Jizerou nebo Singltrek pod Smrkem. Pustilo se do ní přes 80 odvážných borců. Honza dojel za 7:20 hodin a zajistil si tím velmi neobvyklou výhru. Čeká ho netradiční výuka angličtiny.

Pět minut denně po telefonu

Je dost pravděpodobné, že jste o něčem takovém ještě nikdy neslyšeli. Manželé Šustáčkovi původem z Vysočiny totiž propagují naprosto unikátní způsob studia cizích jazyků. Původně provozovali běžnou jazykovou školu, ale jedna klientka jim vnukla nápad. Vysvětlila jim, že se němčinu naučila tak, že zvedala telefony a nezbylo jí nic jiného než odpovídat. Po Šustáčkových chtěla, aby ji stejným způsobem naučili anglicky. Zkusili to a zjistili, že to opravdu funguje.

Dnes takhle vyučují lidi z celé ČR pod projektem s názvem Edoo. Svým studentům každý pracovní den v určenou dobu zavolají a pět minut si s nimi povídají o určitém tématu. Donutí je tím mluvit, protože při telefonování u sebe nemáte papír a tužku, nemůžete gestikulovat ani si hledat slovíčka ve slovníku. Jste hozeni do vody a nezbývá vám nic jiného než plavat, nebo se o to aspoň snažit.

První týden bývá kritický, ale od druhého už se většina studentů rozmluví, lektoři mají naopak často problém s tím, aby je zastavili. Pět minut výuky denně úplně stačí, přesně takhle dlouhou dobu je mozek schopný vnímat a pamatovat si, co dělal za chyby. Lektoři pak navíc pošlou SMS zprávou nová slovíčka a zhodnocení lekce.

Výuka angličtiny po telefonu teď čeká i Honzu Škarnitzla. Pro časově vytížené lidi, jako je on, je více než vhodná. Stačí pět minut denně a za šest měsíců se průměrný student zlepší o jednu úroveň.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář