Pátek, 19 dubna, 2024
Home Domácnost Jak šetřit výdaje na vytápění objektu a ohřev teplé vody? Máme tip

Jak šetřit výdaje na vytápění objektu a ohřev teplé vody? Máme tip

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
tepelná čerpadla

Moderní architektura je zaměřená zejména na úsporné bydlení. Bydlet komfortně a s minimálními provozními náklady – to jsou hlavní zásady současné architektury. Náklady na vytápění a ohřev teplé vody patří mezi největší položky každého rodinného rozpočtu. Hlavně na ně byste se měli zaměřit, pokud i vy chcete mít úspornou domácnost. Obrátit se můžete například na společnost PZP HEATING a.s.

 

Specialista na tepelná čerpadla s tradicí 20 let na trhu

Společnost PZP HEATING a.s. je českou firmou specializovanou na vývoj a výrobu tepelných čerpadel, dále větracích a odvlhčovacích jednotek a na zakázku vyrábí také chladící systémy. Na trhu v této oblasti působí již více než 20 let a patří mezi nejzkušenější. Hlavní zaměření je na výrobu čerpadel pro rodinné domy, která jsou schopna domov vytápět s minimálními náklady a velmi efektivně. Kromě vytápění mohou tepelná čerpadla sloužit i k ohřevu teplé užitkové vody. Stačí jen vybrat správný druh.

 

Pro domácnosti je nejčastější volbou čerpadlo vzduch-voda

Existují 3 základní typy tepelných čerpadel. Čerpadla využívají energii z produktů, které jsou zdarma, a přeměňují ji na teplo, jímž se ohřívá voda do otopných systémů nebo TUV. Existují čerpadla voda-voda (teplo z hloubkového vrtu), země-voda (teplo ze země) nebo vzduch-voda (čerpá teplo ze vzduchu). Nejčastější volbou pro rodinné domy je tepelné čerpadlo vzduch voda. Je nejjednodušší na realizaci a jeho efektivita je dostatečná.

 

Jak je to s cenou?

Cenu tepelných čerpadel ovlivňují především jejich výkon a výbava. Výkon a výbava jsou důležité zejména vzhledem k rozloze vašeho bydlení a také kvůli tomu, co od čerpadla očekáváte. Některé modely jsou schopné topit i chladit. Pořizovací cena je tedy vždy individuální, podle druhu čerpadla. Pokud vás zajímá, jaké jsou na trhu nabízené druhy čerpadel a jaká je jejich cena, prohlédněte si tepelná čerpadla ceník.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář