Čtvrtek, 18 dubna, 2024
Home Domácnost Zahradní nábytek – pohodlí vleže i vsedě

Zahradní nábytek – pohodlí vleže i vsedě

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
zahradní nábytek

Na zahradě, terase anebo v pergole trávíme v teplých dnech roku většinu času. Ke spokojenosti nám stačí pěkné počasí, společnost rodiny či přátel, gril a pohodlný zahradní nábytek. Komfortní křesla, židle, lehátka a houpačky zajistí pohodu vleže i vsedě. Pokud se chystáte koupit kompletní sety zahradního nábytku, věnujte pozornost materiálu, ze kterého jsou vyrobeny.

Plast, kov anebo přírodní materiály?

Naštěstí jsou pryč doby, kdy lidé vyhledávali klasický různě zbarvený plastový zahradní nábytek. Jedno se ale plastovým židlím a stolům nedá upřít. Je to nízká pořizovací cena a snadná údržba. Odradit může krátkou životností a špatnou nosností. Lidé s vyšší váhou se na plastových židlích mohou cítit v ohrožení. Tento nábytek se snadno převrátí. Oblíbeným prvkem českých zahrad jsou betonové lavičky a stoly. Klíčovým pozitivem je stabilita, snadná údržba a dlouhá životnost. Nevýhodou může pro mnohé být zastaralý vzhled a vysoká hmotnost.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]
Kovový a hliníkový stůl a židle

Hliníkový nábytek s látkovými potahy je častým vybavením zahrad. Je praktický, ale co se týče kvality a pohodlí, zaostává. Zato ocelový nábytek se pyšní dlouhou životností. Pokud je z nerezu a natřen antikorozním nátěrem, výborně odolává nástrahám počasí. Jistě zaujme svým designem a trendy vzhledem. Jen pozor na vodivost tepla. Na přímém slunci pálí a v chladných dnech roku zase studí.

Dřevo se drží na špici

Nejatraktivnějším materiálem, ze kterého se zahradní nábytek vyrábí, je dřevo. Jde z něj cítit příroda, proto do zahrady skvěle zapadá. Stoly, židle, křesla a lehátka ze dřeva jsou příjemná na omak i pohled. Ať už dáte přednost zahradnímu nábytku z akátu, ratanu, eukalyptu, borovice anebo teaku, neprohloupíte. Díky správné péči a pravidelnému ošetření vám bude sloužit po mnohá léta. Snad jedinou nevýhodou je vyšší pořizovací cena.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář