Čtvrtek, 28 března, 2024
Home Domácnost Jak zařídit chytře pokoj pro školáka?

Jak zařídit chytře pokoj pro školáka?

od Redakce
0 komentář
pokoj pro předškoláka

Ubíhající léta poznáme nejlépe na svých ratolestech. Miminka a děti předškolního věku mají zcela jiné nároky na bydlení než školáci. Zatímco nejmenším členům rodiny postačí v pokoji dostatečná plocha na hraní a postel, u dětí předškolního věku už musíme myslet na úložné prostory i místo pro učení a spánek. V tomto ohledu je chytré pořídit sestavy nábytku, které s vašimi potomky porostou a navíc splní požadavky funkčnosti a bezpečnosti.

Stůl hraje prim

Prahnete-li po dokonalém pokoji pro školáka, musíte rozlišit jeho pracovní, herní a odpočinkovou část. Prioritou je pracovní stůl, který by měl být umístěn vpravo či vlevo od dveří. Lze jej postavit i pod okno, zajistíte tak vynikající přísun světla při psaní. Nikdy ho nedávejte, aby sedělo vaše dítě zády ke zdi anebo ke dveřím. Výběr stolu je pro mnohé rodiče velkým oříškem. Vždy je nutné dbát na jeho dostatečnou velikost a funkčnost. Na stole mají děti počítač, pracovní potřeby a jiné školní pomůcky. Pro úschovu věcí se hodí pojízdný kontejner, police a regály. Vše musí být na dosah ruky. Odborníci doporučují naklápěcí desky, které se snadno omývají. Výška pracovního stolu by měla být tak akorát, není možné, aby se u ní dítě hrbilo. Ideální rozmezí je 70 – 75 cm, šířka 70 – 80 cm a délka 135 – 160 cm. Pokud přemýšlíte nad tvarem pracovní plochy, rozhodněte se pro tvar L.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]

Co nám ještě chybí?

Nechcete-li investovat do rostoucího pracovního stolu, vložte své finance do rostoucí židle. Školák nesmí mít nohy ve vzduchu, nebude mít pohodlí. Klíčovým doplňkem je stolní lampa se sílou žárovky alespoň 60 W. Určitě se hodí stolní lampa s LED žárovkou. Potom se vrhněte na výběr koberce, kde si bude školák hrát a zároveň bude v teple. Po náročném dni vaše dítě potřebuje odpočinek, o který se postará postel s kvalitní matrací. Dětské pokoje dolaďte dekoracemi v barevných tónech, celý prostor zútulní.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář