Čtvrtek, 28 března, 2024
Home Krása a zdraví 5 tipů, jak udržet nehty krásné!

5 tipů, jak udržet nehty krásné!

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
zdravé nehty

Ruce a s nimi i nehty jsou jednou z prvních věcí, kterých si na druhé osobě všímáme. Jedno podání ruky může rozhodnout o tom, jak vás budou lidé vnímat. S pěstěnýma rukama zapůsobíte příjemným dojmem, neudržované nehty ukážou na vaši lhostejnost či lenost. Péče o nehty není složitá a zabere jen několik minut týdně! Naučte se o nehty pečovat, aby vypadaly dokonale každý den!

Zaměřte se na pestrou stravu

Nehty potřebují ke zdraví především tyto vitamíny: A, B2, B7, B12, C, D a E. Z minerálních látek je pro růst nehtů důležitý vápník, hořčík, želeno a opomíjet nesmíme ani bílkoviny. Abyste měli krásné nehty, musíte se v první řadě zaměřit na jídelníček a zařadit do něj hodně ovoce, zeleniny a také mléčných výrobků. Jezde 5x denně v malých dávkách.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]

Hydratujte co nejvíce!

Zdravé nehty jsou pružné a jemné. Nezdravé naopak suché a třepí se. Častou příčinou nepěkného vzhledu nehtů je, že nejsou dostatečně hydratované. Na hydrataci musíte myslet každý den. Stačí nehty přetřít krémem, výborný je také olivový olej.

Zatlačujte!

Vaše nehty možná nevypadají hezky kvůli kůžičce. I o tu je třeba pečovat. Stačí, když ji cca jednou za týden opatrně zatlačíte směrem k nehtu. Nikdy kůžičku nestříhejte, mohli byste se poranit a navíc to nevypadá dobře!

Používejte výživu a lak

Na trhu je celá řada kosmetických přípravků, které dokáží podpořit zdraví nehtů. Určitě se vyplatí investovat do balzámu a do kvalitního laku na nehty. Ideální volbou je bezbarvý lak. Nehty díky němu vypadají přirozeně. Lak dokonale zpevňuje. Jednou za týden je třeba lak odstranit a nechat nehty „dýchat“.

Chraňte je!

Nehty jsou velmi citlivé. Je třeba je chránit! Negativně se na nich podepisují přípravky na úklid a třeba i prach. Při každém úklidu i při náročnější manuální práci používejte gumové rukavice.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář