Pátek, 29 března, 2024
Home Domácnost Pitná voda k splachování?

Pitná voda k splachování?

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
šetření vodou

Používáme ho každý den, a přece se o něm moc nemluví. Přitom právě touto cestou proteče denně velká část pitné vody, kterou v domácnosti spotřebujeme.

Pitná voda je velmi důležitá pro každého z nás. Máme štěstí, že právě u nás je bezproblémový přístup k pitné vodě. Používáme ji však i tam, kde by nám stačila užitková voda. Bylo by však velmi náročné vytvářet další rozvody vody pro domácnosti, a proto bychom měli pitnou vodu využívat co nejšetrněji, aby se snížila průměrná spotřeba vody v domácnosti.

Vraťme se na začátek, používáme ho každý den. WC je místo, které je navštěvované každým z nás, a touto cestou se spotřebuje velká část celkové spotřeby pitné vody v domácnosti. Existují způsoby, jak šetříme vodou i používáním WC.

Pomocník na šetření

jak šetřit voduMnožství vody, které se použije na každé spláchnutí, je dáno velikostí nádržky a nastavením splachovacího mechanismu. Starší nebo jednodušší typy splachovačů nemají možnost regulace použitého množství vody. Pokud ale chcete zajistit šetrné splachování, máte možnost použít spořič vody do WC. Jeho použití je jednoduché. Zavěsí se do WC nádržky na splachovací mechanismus a změní se tím způsob splachování. Spořič funguje jako závaží, které pomůže uzavřít průtok vody z nádržky, což umožňuje regulovat množství vody, použité na spláchnutí. Takto i z jednoduchého WC splachovače vytvoříte moderní, úsporný splachovač.

Úsporné splachovače

Běžný splachovací záchod spotřebuje velké množství vody. Moderní splachovače a toalety již svou konstrukcí nespotřebují takové množství vody, než starší typy splachovačů. Svou konstrukcí zajistí stejnou účinnost při menším množství vody. Zároveň umožňují používat dva druhy spláchnutí, menší nebo větší spláchnutí. Často potřebujeme jen malé spláchnutí, a tím ušetříme denně velké množství pitné vody.

Méně vody na spláchnutí

jak ušetřit voduŠetřit vodu, určenou na splachování, můžete i tím, že snížíte její množství v nádržce. Pomocí sáčkového spořiče vody do WC můžete ušetřit tisíce litrů vody ročně. Běžná 4-členná rodina spláchne v průměru ročně až 10 000x. Použitím sáčkového spořiče vody do WC ušetříte při každém spláchnutí 1,2 litru pitné vody, což v průměru umožní ušetřit běžné 4-členné rodině až 12 000 litrů pitné vody. Sáčkový spořič se pomocí háčku zavěsí do splachovací nádržky, silikonové krystaly absorbují do sebe vodu a zvětší svůj objem. Při každém dalším spláchnutí nateče do nádržky o 1,2 litru vody méně, a i tohle je způsob, jak šetřit vodou.

Umyvadlo a nádržka v jednom

umyvadlo a wc v jednomŠetřete vodu a prostor, použijte umyvadlo na WC nádržku. Velmi jednoduché a efektivní řešení, jak využít vodu na mytí rukou pro splachování WC. Na vrchní straně splachovače je nainstalováno malé umyvadlo na mytí rukou, a nemusíte hledat prostor, kam umístit samostatné umyvadlo. Voda do splachovače nepřitéká přímo, ale přes vodovodní baterii. Takto si můžete umýt ruce, a použitá voda se využije na další spláchnutí. Takto jednu vodu použijete dva krát, čímž dosáhnete výrazné úspory pitné vody.

Není spláchnutí jako spláchnutí. I při takové činnosti můžeme šetřit, a při malých investicích dosáhneme výrazné úspory pitné vody, za kterou platíme.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář