Čtvrtek, 28 března, 2024
Home Krása a zdraví Jak vyčistit pleť? Pomocí domácích receptů!

Jak vyčistit pleť? Pomocí domácích receptů!

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
jak vyčistit pleť

O svou pleť pečují ženy po staletí. Dnešní moderní žena má bezpočet možností, ze kterých mohou vybírat.   Krémy, nejrůznější mastičky či séra nebo maskérky, vizážistky a kosmetické salony. Před sto lety neměly ženy takové možnosti a přes to měly nádhernou a přirozenou pleť. V čem spočívalo jejich kouzlo? V doma vyrobené kosmetice z dostupných surovin. Vyzkoušejte také recepty, které jsou bez chemie.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]

Zbavte se vrásek

Nejjednodušší radou, jak mít tvář bez vrásek je neusmívat se, nehýbat mimickými svaly. Pokud nechcete mít výraz sfingy, použijte odvar z meduňky a lipového květu. Proti vráskám bojovaly ženy také s pomocí lesních jahod. Malé jahůdky stačí rozmačkat, nanést na obličej a nechat působit po dobu dvaceti minut. Pak je opláchněte vodou. Další možností je smíchat tvaroh s medem a mlékem a touto směsí potřít pleť. Nechte působit půl hodiny a poté smyjte.

Hydratujte a čistěte nejen za pomoci medu

Med má výborné regenerační a hydratační účinky. Smíchejte dvě lžičky medu a oleje s vaječným žloutkem. Směs naneste na obličej a nechte působit půl hodiny. Poté smyjte vlažnou vodou. Pleť bude jemná a čistá. Proti kruhům pod očima vypijte každý večer před spaním sklenici mléka s medem.

Na suchou pleť pomáhají také banány. Rozmačkaný banán promíchejte se žloutkem, přidejte olivový olej a směs naneste na pleť.

Proti mastné pleti jablka i okurky

Máte-li naopak pleť mastnou, použijte následující recept: Jablko rozmixujte, smíchejte s bílým jogurtem, skořicí a ovesnými vločkami. Vzniklou kaši naneste na obličej. Pokožce dodáte vitamíny, póry se stáhnou. Vyzkoušejte také smíchat vyšlehaný vaječný bílek s citronovou šťávou a nastrouhanou okurkou. Dosáhnete vypnuté pleti   a stáhnutí pórů.

Ovocný peeling rozzáří pleť

Hroznové víno rozmačkejte a přidejte třtinový cukr. Směs vetřete na obličej a na krk. Pokožku poté opláchněte vlažnou vodou.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář