Čtvrtek, 28 března, 2024
Home Naše tipy Proč ženy milují prsteny?

Proč ženy milují prsteny?

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
eppi.cz

Zaujala vás otázka v titulku? Pak čtěte dál. Ženy prsteny zbožňují, neboť ty fungují jako symbol věcí, které jsou jim blízké, po kterých baží a k nimž jejich životy směřují. Kovové kroužky dívky a dámy všeho věku fascinují odjakživa, patří totiž k nejstarším šperkům vůbec. Stačí si prohlédnout zaprášené vitríny světových muzeí, která se pyšní svými sbírkami pravěkých a starověkých klenotů. Umělé i neumělé prstýnky ze zlata či bronzu se za ohmatanými skly skví v celé své kráse i po tisících let.

Proč jsou ale prstýnky tak oblíbené a vyhledávané?

  • Protože symbolizují zadanost. Jistě vás hned napadne muž klečící na jednom koleni a v prvé ruce svírající krabičku s prstýnkem ozdobeným diamantem. Nebo gentleman v dokonalém obleku, který si před oddávajícím vyměňuje hladké zlaté kroužky se svou nevěstou. V těchto případech muži ženám věnují prsteny, aby demonstrovali konec časů svobody a nevázanosti a naznačili nové začátky a společnou budoucnost.
  • Protože evokují nekonečnost. Ano, prsteny mívají tvar kruhu bez začátku a konce. Jejich záhadnost a jedinečnost vyvolává zvědavost, které podlehnou i nejsilnější osobnosti. Samostatnou kapitolou jsou eternity prsteny, jež o věčnosti vypovídají už svým názvem. Darovávají se ke zvláštním příležitostem a všichni, kdo rozumí jejich řeči, na ně nedají dopustit.
  • Protože přitahují pozornost k půvabným rukám. Ženy jsou pyšné na své ruce. Pečlivě pečují o nehty a pokožku zvláčňují drahými krémy. A jak ještě vylepšit bělostné či opálené dlouhé prsty? No přece zaujmout něčím blyštivým – třeba stříbrným prstýnkem s olivínem. Nebo snad zlatou obroučkou s diamanty? Statisíce příznivců si samozřejmě našly i decentní platinové prsteny.
  • Protože značí tradici. Nevadí, jestli si vzpomenete na klasické irské claddagh prsteny – ruce držící srdce doplněné korunou – nebo nádherně zdobené zaslibovací obroučky či výrazné a nepřehlédnutelné koktejlové kroužky. Ze všech dýchá historie jejich původu a velice často představují i rodinné dědictví předávané z generace na generaci.
  • Protože jsou univerzální. Který šperk lze nosit téměř neustále? O kterém téměř nevíte? Který je lehoučký jako pírko? Který se nabízí v tolika variacích, že si vyberete, ať už se oblékáte extravagantně, nebo minimalisticky? Odpověď je více než zřejmá: jedná se o prsten. Kousek z ušlechtilého kovu přežije všechny vaše pády i vzestupy a věrně vám bude sedět na prstu, i když vyrazíte na túru do hor, nebo půjdete kamarádce za družičku.

Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář