Čtvrtek, 28 března, 2024
Home Naše tipy Top fitness cviky pro skvělou postavu!

Top fitness cviky pro skvělou postavu!

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
cvičení

Léto se blíží mílovými kroky a na vaší postavě by šlo ještě ledacos vylepšit. Ale co když jste se „zasekla“ na místě a žádné z cviků, které jste prováděla doposud, nefungují? Nebuďte z toho smutná – možná jste jen do svého tréninkového plánu nezařadila ty správné.

 

Zkušení trenéři z Kentoya Fitness Praha doporučují následujících sedm cviků, které se mimochodem objevily i na seznamu vydaném American Council on Excercise. Jsou snadné a maximálně efektivní!

Cviky na břicho

K nejlepším cvikům pro posílení břišního svalstva patří most na loktech (zvaný též prkno) – je dokonce ještě účinnější než tolik preferované sklapovačky. Tělo držte rovně, případně se pohybujte směrem dopředu a dozadu. Nevystrkujte však zadek nahoru.

Dalším skvělým cvikem je zanožení s předpaženou rukou. Provádí se v kleče – opřete se o ruce a zanožte jednu nohu. Zároveň natáhněte opačnou ruku do maximálního protažení. Po chvíli vyměňte strany.

Cviky na zadek

Na zdánlivě neřešitelný problém v podobě většího pozadí spolehlivě funguje výstup na lavičku či na schod.

Velmi účinný je také výpad vpřed. Cvik se provádí s rovnými zády a s kolenem v pravém úhlu. Pro větší intenzitu můžete cvičit s jednoručními činkami.

Trio cviků na zadek uzavírá klasické zanožování, ke kterému budete potřebovat pouze pohodlnou podložku (lze cvičit i na koberci). Cvičí se v kleče, s rukama opřenýma o zem a rovnými zády. Nohu vždy zvedejte do úrovně boků a v konečné pozici chvíli setrvejte.

Cviky na ruce

K nejlepším cvikům na ruce patří kliky s trojúhelníkem. Provedení cviku se příliš neliší od klasických kliků – ruce však musí být tak, aby lokty v ohnuté poloze tvořily vrcholy trojúhelníku.

Pokud máte po ruce lehčí činku, zařaďte do svého tréninku kick-back. Cvik nešiďte a provádějte pohyb v plném rozsahu.

Chcete se naučit další skvělé cviky, které vám pomohou k lepší postavě a udržení dobré kondice? Zastavte se pro radu v Kentoya Fitness a solárium Praha!


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář