Pátek, 29 března, 2024
Home Krása a zdraví Zubní kaz a jak se vlastně léčí

Zubní kaz a jak se vlastně léčí

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
zubní kaz

Říká se, že každá lavina začíná pádem jedné jediné vločky. Tak to bohužel je i u zubů. Když vás bude pobolívat zub, vždy si s ním ihned zajděte k zubaři. Pokud totiž budete tuto bolest ignorovat, zubaře navštívíte o několik měsíců později s tím, že vám nyní bohužel najde rozsáhlý zánět, který lze odstranit jenom tak, že vám odstraní několik zubů, které následně nahradí zuby umělé. Měli byste mít tedy na paměti, že jakákoliv bolest zubů se nikdy nesmí podceňovat.

K těm nejčastějším zubním bolestem se řadí bolest způsobená zubním kazem. Zubní kaz vzniká ve chvíli, kdy se špatně staráme o své zuby. Zubní kaz často vzniká kvůli tomu, že nám v zubech zůstávají částečky potravy. Tím vznikne zubní plak, z čehož se později stane zubní kaz.

Jedná se tedy o onemocnění tkání zubů. Poznáme ho tak, že je poškozená zubní sklovina a zubovina. Z počátku je to jen drobné poškození, ale když se zanedbá, může z toho vzniknout velký problém, který nás bohužel bude stát dost peněz.

Jak se zubní kaz léčí?

 

• když ho odchytnete včas a nepronikne do zuboviny

Pokud se jedná o zubní kaz v začátcích, může se zubní kaz řešit neinvazivně, kdy se remineralizuje zubní sklovina – jinými slovy se posílí integrita zubu.

• když přijdete pozdě a do zuboviny už pronikne

Pokud jste však nechali zubní kaz zajít daleko, tudíž už pronikl do zuboviny, už se neinvazivně léčit nedá a musí se přejít k zásadnějšímu ošetření, které opracuje kariózní dutinu a následně ji zaplombuje.

Jak se vyhnout zubnímu kazu?

Jestliže nemáte zubaře zrovna v lásce, chcete se jim jistě vyhnout, proto byste ocenili pár rad, jak se vyhnout zubnímu kazu. Měli byste o své zuby dobře pečovat, tedy měli byste je čistit minimálně dvakrát denně. Čistění zubním kartáčkem ale bohužel nestačí, je třeba si pořídit zubní nit a samozřejmě si musíte proplachovat ústa ústní vodou.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář