Čtvrtek, 28 března, 2024
Home Domácnost Svítidla do interiéru i exteriéru

Svítidla do interiéru i exteriéru

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
osvětlení

Svítidla a osvětlení jsou nedílnou součástí každého bydlení. Svítidla můžeme dělit zejména podle použití na interiérová a exteriérová. Dále je můžeme rozlišit podle typu, tvaru, materiálu, podle svého účelu nebo do které místnosti jsou určena. Vnitřní a venkovní svítidla se od sebe liší zejména krytím IP, které chrání svítidlo při kontaktu s vlhkostí, vodou, částicemi prachu aj. Tento typ krytí můžeme u interiérových svítidel najít např. u svítidel určených do koupelny či kuchyně. Dále jsou venkovní svítidla obvykle z nerezového či jiného odolného materiálu. Volit můžete mezi stropními či nástěnnými svítidly, svítidly zápustnými do země, reflektory nebo dokonce podvodními svítidly.

Jaké svítidlo vybrat

Výběr svítidel je velký a pro někoho může být dosti náročný. Při výběru je třeba dbát na specifika každé místnosti. Do obývacího pokoje již dávno nestačí pouhý centrální lustr. Naopak je vhodné zvolit několik svítidel a na vás pak bude, které v danou chvíli bude svítit. Jestliže máte vysoké stropy, je doporučováno závěsné svítidlo, které zajistí dostatečné osvětlení celé místnosti. Jako vedlejší či doplňkové svítidlo můžete zvolit stojací lampu například pro čtení knížek nebo sledování televize, která při svícení zajistí intimní a útulnou atmosféru.

Osvětlení do kuchyně

Při výběru osvětlení kuchyně a zvlášť kuchyňské linky je třeba dbát zejména na intenzitu světla. V kuchyni je potřeba mít ostřejší světlo, které navíc nevrhá žádné stíny a svítí přímo a intenzivně. To dopomůže ke kvalitní přípravě jídla i vaší bezpečnosti. Nejvhodnější umístění svítidel je přímo pod skříňky nad pracovní kuchyňskou linkou. Obvykle je do kuchyně volen světelný zdroj, který svítí studenou bílou, která napomáhá k soustředěnosti a působí jasněji. Do ložnice je naopak vhodné zvolit méně intenzivní světlo, které vzbuzuje především pohodu a relax.

 

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář