Čtvrtek, 28 března, 2024
Home Domácnost Kamenný koberec moderní řešení na terasu i do bytu

Kamenný koberec moderní řešení na terasu i do bytu

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
kamenný koberec

Pokud přemýšlíte, jak vyřešit podlahu na své terase, chodníky kolem domu, prostor u bazénu či příjezdovou cestu, pak vám třeba následující informace takříkajíc vytrhnou trn z paty. Už jste slyšeli o kamenných kobercích?

Není koberec jako koberec

Kamenný koberec je forma finální úpravy povrchu, která zaručí dlouhodobou životnost, kvalitu materiálu a hezký vzhled, ale také praktičnost co se údržby týká a jednoduchosti jeho pokládky.

Kamenné koberce jsou vhodným řešením na zahradu i do interiérů. Oblíbené použití je na terasách, chodníčcích podél domu, příjezdových cestách, schodištích a také plochách okolo bazénů.

V čem spočívá ono kouzlo?

Kamenné koberce jsou směsí nejrůznějších typů oblázků a pojiva, jimž bývá nejčastěji pryskyřice. Na výběr jsou různé typy a velikosti kamínků, jejich barevné provedení a také tloušťka koberce. Výhodou je přírodní povrch, který je jednolitý, neklouže, nemá spáry, tím pádem nezadržuje vodu a v něm neraší plevel, odolává nízkým teplotám i slunečnímu záření a snese i velké zatížení.

Výsledný efekt je proto jak praktický, tak efektní a příjemný na pohled.

Jak na pokládku kamenného koberce?

Kdo si netroufá vzít práci do svých rukou, může si objednat položení kamenného koberce firmou. Zručný kutil to samozřejmě zvládne s pomocí návodu také.

Velkou výhodou při práci se směsí pro přípravu koberce je fakt, že není potřeba velkých terénních úprav. Koberec lze položit jak na stávající povrch, tedy dlažbu, beton či asfalt. Problémem nejsou ani nerovnosti, které se jednoduše flexibilním materiálem opraví.

Položení koberce je prováděno roztíráním směsi na požadovaném místě a v potřebné tloušťce. Jakmile je vytvořen celistvý a souvislý povrch, nechá se zpravidla 24 hodin schnout. Poté je již připraven k finálnímu užívání.

Údržba kamenného koberce je také velmi jednoduchá, stačí jej zamést, případně spláchnout vodou a vše je opět jako nové.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář