Čtvrtek, 28 března, 2024
Home Krása a zdraví Micelární voda – nejlepší přítel moderní ženy

Micelární voda – nejlepší přítel moderní ženy

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
micelární voda

Jen málokterý kosmetický produkt se dočkal takového věhlasu jako micelární voda. Ženy ji používají z různých důvodů – obvykle kvůli úspoře času, případně proto, že jim díky ní odličování připadá příjemnější. Pozvolna se tak stává nedílnou součástí kosmetické výbavy žen všech typů pleti. V čem spočívá její výjimečnost a co byste o ní měla vědět, než ji vyzkoušíte?

Odličovacích produktů je nepřeberné množství, ale micelární voda překonává čisticí mléka i dvoufázové odličovače. A vypadá to, že bude na pomyslné špici v žebříčku popularity ještě hodně dlouho – na trhu se zatím neobjevil přípravek s lepšími vlastnostmi.

Proč je „micelárka“ tak oblíbená?

Micelární voda umožňuje velmi snadné a rychlé čištění pleti. Přesněji jakékoliv pleti – stačí zvolit variantu určenou pro konkrétní typ pokožky (např. pro suchou či mastnou pleť atd.).

Aktivní složkou micelární vody jsou micelykomplexní struktury tenzidů. Jedná se o neviditelné mycí látky se dvěma póly: lipofilní zachycuje tuky, hydrofilní rozpouští nečistoty rozpustné ve vodě.

Díky svému složení micelární voda přitahuje nečistoty jako magnet a zachycují je na vatovém tamponku. Kromě nečistot z okolního prostředí (prach, líčidla apod.) jsou micely schopny zachytit i nečistoty, které produkuje tělo v rámci přirozených procesů (pot, kožní maz…).

Jak vybrat kvalitní micelární vodu?

S micelárními vodami se doslova roztrhl pytel, ale zdaleka ne všechny produkty jsou dostatečně kvalitní. Při výběru byste se proto měli zaměřit na certifikované výrobky, které doporučují odborníci.

Kvalitní výrobky se vyznačují vysokou účinností a zároveň respektují přirození pH pokožky. Jsou proto vhodné i pro osoby s mastnou a citlivou pletí. Kvalitní micelární voda si poradí se všemi nečistotami a bez problémů vás zbaví i voděodolného make-upu.

Mezi nejlépe hodnocenými produkty najdete například micelární vody značky Bioderma. Francouzská kosmetická firma uvedla na trh vůbec první micelárky a dodnes patří k naprosté špičce.

Jaký tampon používat?

Samotná micelární voda vám bude k ničemu, pokud ji neaplikujete vhodným odličovacím tamponem. Ideální jsou tamponky z bavlny – mají hydrofilní vlastnosti a přitáhnou veškeré nečistoty, které na pokožce nemají co dělat.

bioderma

Pravidelné odličování je základ péče o pleť

Možná vás odličování nebaví, protože ho považujete za ztrátu času. A právě proto byste měla vyzkoušet micelární vodu. Doba strávená před zrcadlem se díky ní zkrátí na nezbytné minimum.

Ať už se nakonec rozhodnete pro micelární vodu, nebo zůstanete u klasických odličovačů, význam důkladného čištění rozhodně nepodceňujte. Jedině příkladnou péčí zamezíte tomu, aby se do póru dostaly nečistoty a kůže předčasně zestárla.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář