Pátek, 29 března, 2024
Home Domácnost Laminátové podlahy – dobrá volba ve všech směrech

Laminátové podlahy – dobrá volba ve všech směrech

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
laminátové podlahy

Přemýšlíte, že byste si pořídili domů laminátovou podlahu? Určitě je to dobrá volba, pojďme si o nich říci něco bližšího. Laminátové podlahy jsou v současné době poměrně moderní podlahovou krytinou, jsou velmi odolné proti poškození a hodí se jak k Vám domů (obývací pokoj, kuchyně – zde kvůli předpokládané hustotě provozu použijme raději bytelnější variantu této podlahy, dětský pokoj, takřka libovolně, nehodí se snad jen do koupelny kvůli příliš časté možnosti kontaktu s vodou), tak i do nejrůznějších komerčních prostor (haly, obchody, kulturní domy a tak podobně), takže jsou zkrátka a dobře určeny víceméně pro každý myslitelný interiér.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]

Snesou navíc velké výkyvy teplot a je tedy vhodné k nim instalovat třeba i podlahové vytápění, což rozhodně nemůžeme říct o každém druhu povrchu.

Jakou laminátovou podlahu vybrat

Laminátové podlahy se vyrábějí v mnoha různých tloušťkách a třídách zátěže, jejich povrch je odolný vůči „náhodnému“ polití vodou (nemluvíme ale o pravidelném „zalévání“) a samozřejmostí je i barevná stálost takového povrchu – ostatně v tomto směru jsou Vaše možnosti opravdu rozličné, vybrat si můžete jak z imitace dřeva či kamene nebo jednobarevné matné či lesklé povrchy, to je zkrátka jen a jen na Vaší fantazii a přání.

Samotná pokládka laminátové podlahy není nijak náročná a šikovnější kutil zvládne vše svépomocí, třeba i s pomocí zbytku rodiny, aby práce rychleji ubíhala. A jaké jsou vlastně výhody tohoto typu podlah oproti těm ostatním, konkurenčním?

[irp]

Jsou velmi robustní a odolné, tepelně stálé a nakonec i přírodní, protože devět desetin jejich objemu obvykle tvoří čisté dřevo. Pozitivem je i poměrně dlouhá životnost, za kterou opět odpovídají hlavně kvalitní přírodní materiály a která obvykle činí zhruba patnáct až dvacet let. Laminátové podlahy navíc zaujmou poměrně rozumnou cenou, takže pokud nemáte dostatek financí na dřevěnou podlahu, měli byste přemýšlet mimo jiné i o této variantě.

Lehká údržba laminátové podlahy

Pozitivem laminátových podlah je i snadná údržba, která si nezadá s náročnou péčí o klasické dřevěné parkety, přitom je tento typ podlahy k nerozeznání od celodřevěné. Pokud Vás to potěší, klasické laminátové podlahy jsou navíc velice šetrné vůči životnímu prostředí. A nakonec – ano – čistě dřevěné podlahy jsou klasické pro venkovská i městská stavení minulých staletí, ale laminátové podlahy jsou o pár světelných let napřed nejen, co se týče údržby. Je to zkrátka takové cover and upgrade.

V neposlední řadě je třeba dodat, že tento typ podlah je nutné vybírat velmi pečlivě, ale s tím Vám snadno a rád poradí vyškolený odborník – existují totiž hned čtyři třídy zátěže (23 – ložnice, jídelna, dětský pokoj; 31 – obývák, ložnice, kuchyně; 32 – hotelový pokoj, obchod, kancelář, 33 – hotelová hala, konferenční místnost atd).


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář