Pátek, 29 března, 2024
Home Domácnost Jak na zazimování bazénu?

Jak na zazimování bazénu?

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
zazimování bazénu

Léto pomalu odchází, a proto je nejvyšší čas na zazimování bazénu. Je konec prázdninovým radovánkám, které k parným dnům neodmyslitelně patří. Pokud jste otrlí anebo máte bazén doplněn zastřešením, můžete si koupací sezónu prodloužit. V opačném případě věnujte pozornost zazimování bazénu a držte se stanovených pravidel.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]
Krok za krokem

Jakmile se ochladí, minimální noční teploty nepřesahují bod mrazu a zároveň je teplota vody 10 -15°C, pusťte se do zazimování bazénu. Může se stát, že je podzim slunečný a teplý, ale přesto se nenechejte pěkným počasím zmást. Vždy pamatujte na čistou vodu v bazénu. Pokud je voda zelená, okamžitě ji vyčistěte, jinak nelze zazimování uskutečnit. V první řadě vyjměte z vody schůdky, očistěte je a uschovejte. Potom se pusťte do odstranění nečistot, k tomu vám skvěle poslouží síťka. Větší kusy vysajte bazénovým vysavačem. Písek ve filtraci propláchněte k tomu určeným přípravkem. Zkontrolujte chemické složení vody a v případě potřeby upravte její pH. Hladinu vody snižte na 10 centimetrů pod skimmer a namontujte zátku vratné trysky. Omyjte stěny bazénu i skimmer.

[irp]
Když padnou první mrazy

Buďte pečliví a nezapomeňte na odpojení hadic a odstranění vody z nich. Demontujte čerpadlo, vypusťte poslední kapky vody a uschovejte na místo, kde nemrzne. Odpojte solární panel, v zimě v něm může voda zmrznout a nenávratně se poničí. Odčleňte tepelné čerpadlo od sítě a zkontrolujte, zda v něm není voda. Schůdky, hadice, solární ohřev, filtraci a další příslušenství uschovejte tam, kde nehrozí pokles teplot pod bod mrazu. Do vody vlijte speciální přípravek a pusťte se do zakrytí bazénu. K tomu vám skvěle poslouží zimní krycí plachta, která uchrání vodu v zapuštěném bazénu od nečistot, jehličí anebo spadnutí domácích zvířat. Zazimování bazénu není složité, stačí dodržovat stanovené postupy. Jen tak se můžete další rok těšit na parádní prázdninové skotačení.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář