Pátek, 29 března, 2024
Home Krása a zdraví Nenechte se napálit. Jak vybrat infrasaunu?

Nenechte se napálit. Jak vybrat infrasaunu?

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
saunování

Infrasaunování je díky svým blahodárným účinkům v Česku stále oblíbenější. Už dávno kvůli němu ale nemusíte chodit do wellness center nebo hotelů. Postavte si svou vlastní infrasaunu doma. Ale neberte první, která vám padne do oka svou cenou. Nepodceňujte důležité vlastnosti infrasauny a vybírejte pečlivě.

Infrasauna bez správného zářiče není infrasaunou

Funkcí zářiče v infrasauně není zahřívat vzduch, abyste se zpotili. Infračervené záření působí přímo na vaši pokožku a prohřívá tkáň až do hloubky 4 cm. Vyberte si tak saunu s širokospektrálním infrazářičem. Protože čím nižší spektrum paprsků (vlnovou délku) má infrazářič, tím menší je hloubka prohřátí. Můžete si vybrat i zářič s nastavitelnou vlnovou délkou.

Důležitá je u zářiče také doba nahřátí. Jakmile si zalezete do sauny, nechcete čekat 10 minut, než se zářič stane akceschopným. Kvalitní infrazářiče se naplno rozehřejí už za jednu sekundu.

infrasauny

Na výběr máte infrazářiče magnéziové nebo keramické. Keramické jsou vhodnější pro menší infrasauny. Magnéziové se díky vyšší vodivosti umisťují do větších saun. Záleží na tom, pro kolik lidí je sauna určená. Ty největší sauny mohou disponovat i 12 zářiči.

K zářiči si pořiďte i kvalitní regulátor záření, kterým nastavíte teplotu, vlnovou délku i světlo v infrasanuě. Důležitá je i spotřeba energie. Nejúspornější infrasauny mají příkon okolo 750 W. Ty větší pak přibližně 2 000 W.

Kabina musí být z kvalitního dřeva

Levné sauny jsou s nejvyšší pravděpodobností z levného dřeva či napodobenin. Pokud hledáte skutečně kvalitní infrasaunu, ze které budete odcházet odpočatí, věnujte čas i výběru materiálu. Skvělou volbou s poměrem cena/výdrž pro infrasauny je dřevo hemlock, ty nejluxusnější sauny se vyrábí z cedru.

Z jakého materiálu je sauna vyrobena poznáte už podle délky záruky. U levných saun z nezačištěného nekvalitního dřeva nemůžete počítat s dlouholetou garancí kvality.

Co se týče velikosti sauny, nemusíte se omezovat. Infrasauny pořídíte v nejrůznějších velikostech – od rozměrů 1 × 1 m až po ty široké několik metrů. Svůj ideál si tak najdou obyvatelé paneláků i majitelé rodinných domů. Rozmyslete si velikost podle toho, jestli se budete saunovat sami nebo třeba ve společnosti rodiny či přátel.

saunasystem

Servis nechejte na profesionálech

Do své sauny si můžete zvolit i nadstandardní výbavu. Reproduktory, LED podsvícení nebo aktivní výparník se budou vyjímat v prosklených stěnách moderní sauny. Nepreferujte ale výbavu před zpracováním. Zářič a správné materiály musí hrát vždy hlavní roli.

A za jakou cenu pořídíte kvalitní infrasaunu? Vždy záleží na výbavě, materiálech a případných úpravách na míru. Počítejte ale minimálně s 60 000 Kč. Levnější sauny, řekněme za 30 000 Kč, sice ulehčí vaší peněžence, ale nepřinesou ty správné léčivé účinky.

Kvalitní infrasauna:

  • pomáhá od bolesti zad,
  • posiluje imunitní systém,
  • příznivě působí na kůži,
  • podporuje krevní oběh,
  • pečuje o srdce a podporuje léčbu vysokého tlaku,
  • detoxikuje organismus,
  • pomáhá proti celulitidě.

sauny

Nechte si postavit infrasaunu od odborníků z české firmy SaunaSystem. Používají to nejkvalitnější dřevo ze speciálně pěstovaných stromů a infrazářiče ověřených německých značek. Sauny montují už 15 let. Stačí vám už 1 m2, zásuvka a můžete se saunovat každý den.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář