Pátek, 19 dubna, 2024
Home Domácnost Modernizovat starý byt nebo pořídit bydlení v novostavbě?

Modernizovat starý byt nebo pořídit bydlení v novostavbě?

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
rezidence praha

Chystáte se na rekonstrukci vašeho bytu? Chcete navýšit jeho tržní hodnotu? Myslíte si, že se z finančního hlediska vyplatí modernizace bytu? Nebo je efektivnější koupit byt zcela nový? A co je vlastně v bytě výhodné rekonstruovat? Pojďme se podívat, co taková výhodná rekonstrukce obnáší.

Nejdůležitější je lokalita

Obecně vzato, jsou dva důvody, proč se lidé odhodlávají k rekonstrukci. Prvním důvodem je navýšení komfortu bydlení. Pak je každá úprava prospěšná a záleží jen a jen na vás a na vašem vkusu a míře financí, které chcete do vašeho bydlení investovat. Druhý důvod se týká reálného navýšení tržní hodnoty bytu před prodejem nebo v případě, že se nemovitost rozhodnete pronajímat. Tam je již investice do rekonstrukce na zvážení.

Investovaných sto tisíc do bytu na okraji Chomutova nenavýší hodnotu bytu do té míry, jako investice stejné částky, do bytu v centru Prahy. To byste pak mohli, v případě chomutovského bytu, i snadno prodělat. Zkrátka a dobře, při prodeji bytu v Praze se do rekonstrukce vyplatí investovat i větší částku.

Které úpravy navyšují nejvíc hodnotu bytu?

Jednoznačně nejefektivnější úpravou je vyzdění bytového jádra. Umakart zkrátka a dobře už neletí. Na tom nic nezměníte. Na druhém místě je pak jednoznačně rekonstrukce koupelny.

Co je na řadě dále? Pokud si sestavíte žebříček místností v bytě, jichž se týká rekonstrukce, tak ihned za koupelnou je to kuchyň. Je nutné připomenout, že vliv na navýšení tržní ceny bytu, se odvíjí od stavu, v jakém byla kuchyň předtím. Je nesmysl měnit dobrou kuchyň, jen za o něco lepší. Tato kosmetická úprava se zpravidla na tržní ceně neprojeví, ba naopak.

Dalším prvkem, který spolehlivě navýší cenu investičního bytu, jsou nová okna a pak, také zateplení domu. Tyto dva aspekty se významně projeví na výši úspor za energii.

bydlení

Kvalitní bydlení můžete získat rekonstrukcí bytu anebo si koupit byt v novostavbě.

Jak se vyhnout rekonstrukci bytu?

Každá rekonstrukce je finančně a časově náročná záležitost a ne vždy je výsledek uspokojivý. Rekonstrukci se však lze vyhnout, pořídíte-li si bydlení v novostavbě.

Developeři, zvláště pak v Praze, nabízejí dnes zajímavé možnosti bydlení. Nové byty můžete získat třeba na Praze 5 na Barrandově, v rámci rezidenčního projektu Kaskády Barrandov. Lokalita pražského Barrandova má vynikající dostupnost do centra metropole a současně je v blízkosti unikátního přírodního parku Prokopské údolí.

rezidenční projekt kaskády

Rezidenční projekt Kaskády Barrandova nabízí moderní bydlení v novostavbách.

Další zajímavou lokalitou jsou byty, jež vznikly v rámci projektu Prosek Park na Praze 9. Prosek totiž prošel v uplynulé dekádě nebývalou proměnou a nyní se zařadil mezi jednu z nejoblíbenějších rezidenčních lokalit našeho hlavního města.

vizualizace bydlení

Takto vypadá vizualizace již XIII. etapy výstavy projektu Prosek park.

Co říci k rekonstrukcím na závěr? Rozhodujícím aspektem pro zhodnocení vašeho bytu je jednoznačně lokalita, a také je dobré brát v potaz jednoduché pravidlo. Čím je váš byt či rodinný dům dražší a v horším stavu, tím se víc vyplatí jeho rekonstrukce. Toto pravidlo spolehlivě platí i naopak.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář