Čtvrtek, 25 dubna, 2024
Home Domácnost Vybíráte postel? Vsaďte na eleganci a styl čalouněných postelí

Vybíráte postel? Vsaďte na eleganci a styl čalouněných postelí

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
Postel Windsor

Oblíbili jste si hřejivý a útulný vzhled postelí s čalouněním? Nejste sami. Čalouněné postele patří mezi nejpohodlnější typy postelí. Jejich rámy a čelo jsou obložené polstrováním potaženým textilem, kůží, nebo eko kůží a koženkou a jsou proto příjemně měkké ze všech stran.

Díky velkému množství typů čalounění mají tyto postele variabilní design, takže ať už zařizujete ložnici v elegantním moderním stylu, nebo hledáte něco klasického a romantického, jistě najdete kvalitní čalouněnou postel, která bude perfektně ladit se zbytkem interiéru.

Nejoblíbenější jsou postele čalouněné textilem

Jedním z nejoblíbenějších materiálů čalouněných postelí je jednoznačně textil. Ten nabízí velkou designovou variabilitu, na trhu je velké množství barevných možností, takže i pokud máte interiér ložnice zařízen v nějakých netypických barevných odstínech, určitě najdete čalouněnou postel s textilním potahem, kterou perfektně sladíte s okolím.

Variantou je i postel čalouněná kůží, která ale patří mezi dražší varianty, ale je prodyšná a při znečištění ji stačí setřít vlhkým hadříkem. Levnější alternativou je koženka, případně moderní eko kůže.

čalouněná postel

Na čalouněné posteli King se vám spát královsky. JENA NÁBYTEK

Kombinujte materiály

Poměrně často kombinují čalouněné postele textil s kůží nebo koženkou, což je také zajímavé na pohled. Postel můžete doplnit také plédem, přehozem, polštářky a dalšími postelovými doplňky, které ji zútulní.

Textilní potah se snadno čistí

Textilní potah ošetříte občasným vysáním prachu, pokud máte speciální nástavec na vysavač. Jednou za čas je vhodné vsadit na profesionální čištění. Některé textilní potahy jsou odnímatelné, což znamená, že je můžete vyprat v pračce a znovu nasadit. Tato funkce je velmi praktická.

Některé čalouněné postele nabízejí také velkorysý úložný prostor. Jeho užitečnost určitě nepodceňujte, protože i pokud zrovna zařizujete interiér, který nedostatkem prostoru netrpí, nemusí to tak být napořád. Typicky se do úložného prostoru postelí vkládá sezónní ložní prádlo a deky, ale v podstatě do něj můžete uschovat téměř cokoliv.

postel

U postele Zofie oceníte úložný prostor – stačí jen vyklopit matrace. JENA NÁBYTEK

Výrazné čelo, o které se opřete

Mezi designové prvky postelí s čalouněním může patřit výrazné čelo, o které je velmi pohodlné se opřít, pokud rádi v posteli čtete nebo pracujete. V nabídce čalouněných postelí jsou ale samozřejmě i varianty bez čela, pokud to tak preferujete. Poslední dobou se také vrací obliba čalouněných postelí na nožičkách – působí vzdušnějším, lehčím dojmem, a je jednodušší pod nimi vysát prach.

To je jen několik tipů ze světa postelí s čalouněním. Při nákupu nové postele je ovšem nejdůležitějším kritériem její pohodlnost. Není žádnou novinkou, že čalouněné postele v tomto oboru hrají prim.

postel

O výrazné čelo postele Trent se pohodlně opřete. I zde nechybí úložný prostor. JENA NÁBYTEK


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář