Úterý, 19 března, 2024
Home Naše tipy Plesová sezóna začíná aneb co na sebe

Plesová sezóna začíná aneb co na sebe

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář

Lednové a únorové dny patří plesové sezóně. Hudba hučí téměř do rána, nechybí hodnotné ceny v tombole, stoly nabité jídlem a pitím. Pánové opráší smokingy a fajnové boty, dámy se obléknou do nejlepších večerních šatů a obují botičky na vysokém podpatku. Tento scénář je všem důvěrně známý, ale víte, co si máte na ples skutečně obléknout? Jak se správně chovat? Pánové jsou za gentlemany a ženy všech kategorií za dámy.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]

Když zazvoní zvonek a nese se pozvánka

Pokud vyrážíte na vesnický ples, vystačíte si se svátečními šaty. Muži by se měli obléknout do tmavého obleku. Nesmí chybět kravata či motýlek, jednobarevná košile a společenské boty na šněrovaní. Nezapomeňte na vhodné ponožky, které budou ladit tón v tónu. Ponožky bývají často trapas! Pokud obdržíte pozvánu na slavnostnější ples, sáhněte dokonce po smokingu.

Dámy vyrážejí na nákupy

Jakmile vás popadne chuť na plesovou sezónu, pěkně si to užijte. Méně slavnostnější vesnické anebo maloměstské akce se spokojí se společenskými šaty, lodičkami s uzavřenou špičkou či páskovými boty na úzkém podpatku. Ženy často zapomínají na punčochy. Vše osvěžte malou kabelkou neboli psaníčkem a nádhernými šperky. Slavnostnější akce si zaslouží dokonalou róbu. Muž a žena by měli být sladěni.

Ať nám to pěkně tančí

Muži by měli preferovat na ples raději motýlka a měli by vědět, že na akci takového formátu patří jedině košile s dlouhým rukávem. Dnes už není povinný černý oblek, do módy se vrací tmavě šedá barva. Pánové se mohou ozvláštnit vestou, manžetovými knoflíčky anebo kapesníčkem do klopy. Dámy milují velké večerní toalety a třpyt šperků. Nic se nesmí ovšem přehánět. Nikdy nekombinujeme drahé kovy z bižuterií, je to laciné. Kratší šaty by neměly mít velký výstřih, to už by bylo odhaleno až příliš. Zato dlouhá večerní toaleta si žádá hluboký dekolt. V každém případě lze zahalit výstřih stylovým přehozem.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář