Úterý, 19 března, 2024
Home Krása a zdraví Nadopujte se jablky a omládněte

Nadopujte se jablky a omládněte

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
jablka pro zdraví

Vitamíny jsou na podzim a v zimě skutečně důležité. Nejvíce jich najdete v českém jablku. Dominuje spoustou cenných látek, které udržují lidský organismus v chodu. Cítíte se v létě lépe? Je to přísunem vitamínů, vody, vlákniny. Na podzim a v zimě jste příliš vyčerpaní, dostatek zeleniny i ovoce vám schází. Na řadu přicházejí polévky, kvašená zelenina a spíše moučná jídla. Cenově dostupné ovoce je na žebříčku popularity na špici. Snadno se konzumuje. Domácí plody není nutné loupat, kupované ovoce je vhodné před konzumací okrájet.

Jablka jsou lepší jako medicína

Dejte si každý den jablko a hned se budete cítit lépe. Živiny, vitamíny a hlavně vláknina vás postaví na nohy. Jablka snižují krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi. Posilují imunitní systém, srdce a celý krevní oběh. Udržují rovnováhu cukru v krvi, čistí střeva a prospívají dásním. Dopřejte si je syrové, sušené, ve formě šťávy i na koláči. Nejvíce je v nich zastoupen vitamín C, E, draslík a hlavně voda. Vlákninu najdete ve slupce. Pektin toxické látky z těla vylučuje, prospívá neskutečně zdraví. Pojídání jablek zlepšuje paměť, pomáhá při dně a revmatismu. Regeneraci organismu přináší atraktivní jablečný ocet. Zbaví vás bolestí kloubů, únavy, vysokého krevního tlaku i ledvinových edémů.

Jablka na všechny způsoby

Nejvíce populární je jablko syrové. Nejstarší způsob jeho využití je sušení. Při tomto druhu zpracování se uchovávají vitamíny, minerály i bílkoviny. Obnovují střevní mikroflóru, jsou prostě báječné. Jablečná šťáva se pyšní obsahem pektinů, ovocných kyselin a vlákniny. Oblíbené je i zavařování. Oloupaná jablka nastrouhejte na hrubém struhadle a jednoduše ve sklenicích asi půl hodiny zavařte. Jsou ideální na jablečný koláč, žemlovku anebo jen tak. Hlavně pánové si oblíbili pálenku, calvados. Jistě nesmíme zapomenout na džemy, kompoty, džusy a čaje.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář