Úterý, 16 dubna, 2024
Home Dovolená Vratná dolina – super zážitek na Slovensku

Vratná dolina – super zážitek na Slovensku

od Redakce
Published: Upraveno 0 komentář
Vrátná dolina

Vrátna dolina je oblíbené lyžařské středisko na Slovensku. Najdete ho v samém srdci národního parku Malá Fatra. Pro obyvatele České Republiky a především Moravy či Slezska je to blízký a snadno dostupný cíl. Středisko se nachází se zhruba tři kilometry od vesnice Terchová. Díky umělému zasněžování a přízni počasí zde trvá lyžařská sezona obvykle více než sto dní, od listopadu až do dubna.

Sjezdovky a vyžití

Sjezdovky se rozprostírají na svazích Paseky, Poludňový Gruň a Chleb. Dohromady měří 14 km. Nadšencům zimních sportů nabízejí kvalitní vyžití. Na své si tady přijdou rodiny s dětmi, starší lidé i naopak skupinky mladých, zalyžují si zde úplní začátečníci i nároční pokročilí, stejně tak je středisko přátelské i ke snowboardistům.

Rekreačním či méně zkušeným lyžařům doporučujeme sjezdovky v lokalitách Poludňový Gruň a Paseky. Nabízejí jich dvanáct, a to v různých stupních náročností včetně sjezdovky pro úplné začátečníky a zóny určené pouze pro děti. Využít můžete čtyřsedačkovou lanovku nebo vleky. K dispozici je také lyžařská škola. Zkušení instruktoři naučí malé i velké lyžaře vše, co je třeba. Dětem se navíc postarají o pestrý program.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]

Ti, kteří vyhledávají náročný terén a adrenalinové zážitky, jistě ocení lokalitu Chleb. Nacházejí se zde pouze obtížné černé sjezdovky. Jedna z nich je vůbec ta nejprudší sjezdovka na celém Slovensku. Dále najdete na Chlebu skvělé freeridové a skialpinové zóny. Nahoru vás vytáhne kabinová lanovka. Dostanete se s ní až do výšky 1490 m n. m.

V oblasti Vrátne si dovolenou užijí také příznivci turistiky nebo běhu na lyžích. Zdejší běžecké trasy mají dohromady 22 km. Díky správnému zimnímu počasí jsou v provozu po většinu lyžařské sezony. Malá Fatra je nádherná, naskytuje se v ní mnoho překrásných výhledů, a tak si lyžaři či pěší turisti svůj výlet opravdu dokonale užijí.

vratna_mapa_zima_2018


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Další podobné články

Zanechat komentář